1 Şubat 2014 Cumartesi

Blog Kurarak Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

blog kurarak para nasıl kazanılır

Günümüzün kazanç sağlama işi olan blogculuk fazla bir meslek olma yolunda ilerliyor.Blog yazarlığını bu kadar popüler yapan,en mühim şey,sıkıntısız ve kolay bir meslek haline gelmesidir.

Stressiz,herhangi bir patron olmadan,sadece senin kontrolünde olan blog ile bir hafta içinde hemen para kazanamazsınız.Ancak orta vadede yaklaşık 1000-1500 tl kazanabileceğiniz bir meslektir.Tabi ki de kazanç sağlamak için hangi konularda yazılar ortaya koyacağınız çok önemlidir.Blogunuzda reklam göstererek para kazanmak istiyorsanız,kozmetik,sağlık,yahut da moda konularına kazanç sağlayan alanlardır.Ama ben her vakit önereceğim,sadece bir ürüne odaklı blog kurup,o ürünün satış ortaklığını yapmandır.İnanın böylesi daha kazançlıdır.

Sen de bir blog kurup,kurduğun blog üzerinden kazanç sağlamak istiyorsan,ilk önce ücretsiz blog kurma hizmetlerinden faydalanmanı öneriyorum.Mesela blogger,blogcu gibi ücretsiz blog servislerine üye olup,5 dakika içerisinde blog kurabilirsin.

Bloguna sağlayacağın yoğun bir ziyaretçi trafiğiyle,satış başarısını yakalayacaksın.Bir mahsül satışı için,ya sen ziyaretçi bulacaksın yahut da ziyaretçi seni bulacak.Peki ziyaretçileri nerede bulacaksın.Tabi ki de dev arama motorlarında bulacaksın.Özgün yazılar koşuluyla,arama motorları sizi ön sıralara çıkaracaktır.

Şayet bilmediğin herhangi bir konuda yazı(makale) yazmayı dilersen,internetten para kazanma seti olan goomass eğitimini iiçerisinde gösterilen ''makale özgünleştirme'' metodunu öğrenebilirsin.İyi bir başlangıç yapmak istersen,bu eğitim setini incele derim.
Bloguna ne kadar içerik eklersen,o kadar ziyaretçi kitlen oluşacaktır.Yalnız sadece makale yazmakta yetmiyor.Makalelerine seo da uygulaman,seni hedeflediğin kelimelerden satış yapman için,işini kolaylaştıracaktır.Kısaca seo,arama motoru optimizasyonu ve faydalı bir metottur.Satacağın ürünün anahtar kelimesinden,ziyaretçi trafiği sağlayarak,ziyaretçi arama motorunda aradığı kelimede,ilk sırada senin blogun çıkıyorsa,işte sen bloguna seo uygulamış oluyorsun.Biliyorsun ki goomass satış ortaklığı eğitimi veren bir set.Ayrıca bu setin içinde 43 konu ve 100'den fazla sayfadan oluşan dev bir Seo eğitimi yer alıyor.


Blogundan para kazanmak için,bir çok metot yer alır.Sana bu metotları aşagıda listeleyeceğim.Senin tek yapman gereken,altyapı temellerini sıkı dokumak,ince elemek olacaktır.Yani disiplin ve azim ile çalışacaksın.Bu yazımın neticesinde sana bir kaç tavsiye bulunacağımdan şüphen olmasın.

*Blogunda satış ortaklığı yaparak,ürünleri pazarla.Bu iş ücretsizdir.

*Banner reklamlar aracılığıyla da kazanç sağlayabilirsin.Blogunuzun ziyaretçi trafiği arttığı zaman,bir çok kişi sizin blogunuzda reklam yapmak isteyecektir.

*Adsense aracılığıyla da kazanırsın.

*Mail listesi meydana getirerek de kazanç sağlayabilirsiniz.

İster ürünlerini blogunda pazarlayarak kazanç sağlarsın,ister de e-ticaret sitelerinde kendi ürününü pazarlayabilirsin.İnternet ortamında en fazla bilindik bir satış ortaklığı platformu xticaret aracılığıyla ürünleri sahipleri,ve satış ortakları ortak bir platformda buluşur.

Risk yok ve fazla zahmet de yok.Sana verilen link ile ürün tanıtım yazısına kombine eder ya da belli bir ziyaretçi kitlesinde link paylaşarak,ziyaretçilerin ürünü almasında aracı olursun.Daha sonra ürün sahibinin belirtmiş olduğu komisyonu,cebe indirirsin.Mesala trednyol gibi alışeriş sitesi,her alışveriş yapıldığında %2-3 arasında komisyon veriyor.Bu düşük bir miktar.Genellikle %20 ile %50 arasında komisyon veren şirketlerle çalışmanı tavsiye ederim.

Yalnızca blogundan değil,facebook,twitter,forumlar gibi platformlarda da ürünleri tanıtabilirsin.Bir çok kişi de formlar aracılığıyla,kazanç sağlıyor.


Blogununda mail listesi hazırlayarak,bu mail adreslerine,ürün tanıtımları yapabilirsin.Peki ne işine yarayacak mail listesi oluşturmak.Mail listesi ile,ürün tanıtımları yaptığında,geri dönüşüm oranı artacak ve satışların gerçekleşecek.Ancak bu işi yaparken,yollayacağınız mailleri,ziyaretçilerinize onaylatmanız gerekecektir.Bu metot,ile sistemi uygun olarak yapıldığından,en tesirli satış dönüşümleri yüksek bir metottur.Mesala 200 bin kişiye mail atarak,ürün satış dönüşüm oranlarını attırabilirsiniz.


E-ticaret sitelerinin yoğun olarak kullandığı bir metottur.İki değişik şekilde,blog sahiplerine sunulur.Birincisi,sayfa gösteriminden ikincisi ise banner üzerinde direk ürünü satış alma olarak yapılır.Günlük trafiği 200.000 olan bir formda,formun en üst köşelerinde kiraladığınız banner reklam alanlarında satış yapmak istemez miydiniz?.Banner reklamda,ürünün resmi sitesine yönlendireceğine,kendi blogundaki inceleme yazısına yönlendirmen satış oranları arttırır.


Google arama motorunun sunduğu reklam hizmeti veren adsense kayıt yaptırmak biraz zor gözükebilir ama vereceğiniz doğru bilgilerle hemen kolay bir şekide onaylatabilirsiniz.Genellikle 24 saat zarfında onaylanabilir.Tıklama başına kazanç sağlanır bu sistemde.Ayrıca tıklanmanın ne kadar olduğunu adsense panelinde rapor halinde görebilirsin.

Tüm bu yollardan kazanç sağlamınız için,ziyaretçi ve trafik çok mühimdir.Ziyaretçi sayısının artmasını istiyorsan,biraz sabır ve emek vererek bunu yapabilirsin.İstersen kısa yoldan bunu Goomass aracılığıyla da yapabilirsin.Çünkü goomass içinde ziyaretçileri nasıl elde edeceğin hakkında stratejiler bulacaksın.Sadece bunlarla yetmez sana bir kaç faktör daha söyleyeyim.

*Ziyaretçilerlerle iletişim kuracaksın

*Başka sitelerden backlink alacaksın.

*Güncel yazılar ve özgün yazılar yazacaksın

*Seo yapacaksın

*Ve birde site adın çok önemlidir

Sonuç olarak,Bu metotları uyguladığın zaman,sakın aklından bir günde hemen zengin olurum düşüncesine kapılma.Anlattıklarımı kusursuz bir şekilde uyguladığın zaman,ancak bir sabit gelire sahip olabilirsin.Tabi biraz emek ve sabır işi olduğu için,kısa sürede vazgeçilebiliyor bu işten.Ama kazancın gelmeye başladığında,bu işe daha yönelecek ve internetten para kazanmayı daha çok isteyeceksin.Bu yazımın sonuna geldim.Bu konu hakkında herhangi bir sorun varsa,yorum kutusuna bırak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder