1 Şubat 2014 Cumartesi

Yazı Yazarak Para Kazanmak Gerçek mi ?

Son zamanlar’da en çok ragbet gören ve popüler işlerden birisi olan blog yazarak para kazanma konusunu eminim hepiniz duymuşsunuzdur. Ben de sizleri bu konuda bilgilendirerek ve fikir sahibi olmanızı sağlamak amacı ile bu konuyla ilgili bir makale hazırlamaya çalıştım.
adense canavarıBlog yazarlığı, günlük yazmanın dijital ortama aktarılmış halidir. Günümüzde bloglar artık daha çok para kazanmak ve gelir elde etmek için yazılıyor olsa da keyif için yazan birçok insanda vardır. İster keyif için olsun ister para kazanmak ve gelir elde etmek için olsun pek çok ücretli veya ücretsiz blog servisi bulunmaktadır.Bu servislere bir kaç dakikada kayıt olabilirsiniz. Bu bloklar 7′den 70′e herkezin kullanabileceği şekilde tasarlanmış kolay ve son derece kullanışlı servislerdir. Blog yazarak para kazanabilir ve bu kazancınızı belirli bir zaman içerisinde düzenli bir ek gelire kolyca çevirebilirsiniz. Fakat öncelikle dikkat etmeniz gereken bazı faktörler bulunmaktadır. Çünkü sayıları hergeçen gün artan bloglar arasında çok azı ayakta kalabiliyor ve ziyaretçi çekebiliyor. Eğer bu blog yazma alemin de kalıcı olmak istiyorsanız; ne tür bir blog açacağınızı, hangi konulardan bahsedeceğinizi ve blogunuza nasıl ziyaretçi çekerek ziyaretci trafigini nasıl arttıracağınızı bilmeniz gerekmektedir.
Blog yazarlığı veya blog yazarak kazanç sağlama işi ciddi bir emek ve sabır gerektirir. Başlangıç için beklentiniz çok yüksek olmamalıdır. yazılan yazıların sürekliliği kadar kaliteli olmasıda önemlidir.
Blog yazarlığı yada yazı yazarak para kazanmak’daki en önemli detay; bu işi severek yapmanızdır. Eğer bu işten keyif almıyorsanız devam etmeniz biraz zor olabilir. Ayrıca bloğunuzu kurar kurmaz herkesin yazdıklarınızı okuyacağını, çok beğeneceğini, hemen para kazanmaya başlayacağınız düşünmeyin. Bir blog kurmak ne kadar basit ise, insanların ilgisini çekmek, ziyaretçi akışı sağlamak ciddi emek ve çaba gerektiren bir iştir. Bu işte sabırlı ve azimli çalışma neticesinde internetten para kazanmanız mümkündür olacaktır.
internetten-para-kazanın
Blog yazarak nasıl para kazanabilirsiniz ?
Emin olun ki blog yazarak para kazanan düzenli bir gelire sahip olan bir çok insan var.O insanlardan neyiniz eksik ki..Sizde kolayca yapabilirsiniz.
Bunun için Google Adsense reklamlarını ya da online satış ortaklığını kullanabilirsiniz. Google veya reklam firmaları ile anlaşmalar yapabilirsiniz. Ayrıca kişisel bloğunuz belli bir ziyaretçi kitlesine ulaştıktan sonra size reklam veren şirketler dahi olacaktır.Ama unutmayın reklam almanız için en önemli konu; güncel konularınızın ve okuyucularınızın fazla olması gerekmektedir.
Blog yazararak para kazanmak elbette sizin de yapabileceğiniz bir şey.Ama bunun için aradan belli bir zaman geçmeli.Bunu kısa trafiksürede olacağını düşünmeyin.En azından 1-2 aylık süre zarfında sürekli içerikler yayınlamalısınız. Göreceksiniz ki belli bir zaman sonra içerik eklemeseniz dahi önceki yazılarınız okunacak ve gelir elde etmeye devam edeceksiniz.Bu zamandan sonra düzenli bir kazancınız olacaktır.Yalnız reklamlarla para kazanmak istediğiniz de; reklam almak amacıyla başvurduğunuz firmalar öncelikle bloğunuzun ziyaretçi sayısına dikkat edeceklerdir. Bu yüzden ilk aylar geçtikten sonrada en azından haftada 2 tane yeni içerik eklemeye özen göstermelisiniz.
Sizlere son olarak kısaca blog açma servislerinden bahsetmek istiyorum. Günümüzde bir çok blog servislerine katılmak ücretsiz olup herkesin kolaylıkla kullanacağı şekilde dizayn edilmiştir.Zaten bunları blogger, blogcu ve wordpress gibi sitelere girdiğinizde kendinizde göreceksiniz.İlk etapta kendiniz deneme amaçlı bir blog açabilir ve blog yazarı olabilir misiniz? Test etmenizi öneririm. Eğer devam ederseniz çok güzel kazançlar elde edebilir ve düzenli bir gelire sahip olabilirsiniz. Çok güzel paralar kazanılmasaydı neden bu kadar fazla blog yazarı olurdu. Bunu da düşünmeyi ihmal etmeyin..
Daha çok bilgi için siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder